Oh, ta Valentin!

februar 6, 2009 at 10:22 popoldan (Uncategorized)

vsako leto se ga izogibam. vsako leto poskušam pozabt da obstaja 14. februar. vedno me zadane. vedno razmišlam, delam plane in pdobno. ne morš se ognt temu prazniku. čuti se ga v zraku, spremlja te, zasleduje.

Nekateri ga ljubijo, drugi sovražijo. tega ameriškega dečka , pred katerim nista varna niti stara ženica in zakrknjen možakar, saj ko te valetin pogleda s svojim nedolžnim pogledom, si začaran. OD LJUBEZNI. pa da ni to kakšen kupido? ne,  kupido povzroči, da se ZALJUBIŠ, medtem ko valentina LJUBIŠ. aha, ta fante je pr nas kar pogosto v gosteh. in zakaj potem takšna PANIKA 14. februarja? ker ima takrat valentin god. mater, si počsna! zdaj mi je pa jasno, zakaj vse RDEČE VRTNICE, BOMBONIERE V OBLIKI SRČKA in LJUBEZENSKA SPOROČILCA. seveda, ljudje dokazujejo, skrivajo, podžigajo, razkrivajo, slavijo….LJUBEZEN. toda ali nimajo 14. februarja god tudi bruno, adolf in ivana? imajo, ja, pa kaj kompliciraš. pomemben je valentin. ali naj slavimo adolfa ter podžigamo nasilje in nestrpnost? ok, razumm, 14. februar je valentinov dan. in kaj bi si valentin zaželel za darilo za god? samo ena stvar je: LJUBEZEN. kje pa se to da kupiti i koliko stane? pa ti nisi normalna! kje si pa slišala, da se da ljubezen kupiti? jah, ne vem, pred valentinovem vsi nekaj mrzlično kupujejo. ali to nima nobene zveze z valentinom? seveda ima, toda saj ne kupujejo ljubezni, temveč SIMBOLE LJUBEZN. MATERIALNE ZNAKE, ki bodo ljubljei osebi pokazali njihovo veličino ljubezni. če je tako, potem pa mora biti darilo čim večje in tem draje, da bo moj dragi končno uvidel, kako zelo ga imam rada. ali to pomeni, da bogatejši ljudje močneje ljubijo? pa ti si vse pomešala! saj ni važno, kako drago in dragoceno je darilo. pomembno je, da na dan ljubezni ljubljenim osebam izpoveš svojo ljubezen do njih. in če se 14. februarja prav posebej potrudim, bo držalo za celo leto in mi ne bo treba vsak dan znova DOKAZOVATI svoje ljubezni? ne! ali si čisto zmešana!? valentinovo je le jagoda na smetani, zato če boš čez leto pustila, da se smetana skisa, še tako sočna jagoda ne bo pomagala…

tole sem brala dans zju3 na busu…kokr da bi poslušala samo sebe. z vsemi vprašanji…res mam probleme. in resnično se sprašujm zakaj tak cirkus okoli 14. februarja. če si zaljubljen itak svoji ljubljeni osebi izkazuješ ljubezen vsak dan posebi. nardiš vsak dan posebn. zakaj rabš materialne dobrine? zakaj je to sploh dobr?

uffa nej bo že mim…jst sm definitvino med unimi k sovražijo ta pranik.

Advertisements

2 komentarja

 1. Bridget said,

  če bi bla še en tedn bolna, ne bi vedla da je.
  pa ne bi nč zamudla.

  kurc pa praznik ljubezni… vsi si misljo: gremo zapravljat!!!
  pa narod drug druzga sprašuje, kaj bojo kupl, pa pol na podlagi tega kupjo še več – da bo on pač najbolj kul, k je tok (več) kupu…

  kr neki uglavnm.

  drgač pa dobr člank tole… totalno zate napisan, ane? :))

 2. radirka said,

  ja to z nakpi mi gre res najbolj na jetra. a ne morš recimo rože poklont tut 13. oktobra? pa 14 pa 15 pa usak dan? al pa bomboniero? in potem u šoli slišš jujo kako razlaga kaj use hoče za valentinovo od tipa. pa ji dam člank za prebrt pa prelista pa reče..aja pa to verižico tut hočm.
  zakaj lde ne dojamejo da ni pomembn ta praznik. na večerjo ga lohka pelš tut kšn drug dan. za roko se lohka držiš usakič k si skupi. zakaj je treba to še tok bl izpostavlat 14. februarja?

  ja bibson..totalno zame člank 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: